RitzFlitz (112): Shrizz N Maze – Dope Frequency

Door DJ Ritz

Eigenlijk is een recensie van Dope Frequency van Shrizz N Maze wat aan de late kant aangezien het album al in december 2023 is verschenen. Desalniettemin volgt alsnog een bespreking want de plaat van Shrizz N Maze is dusdanig goed en funky dat een vermelding op Funk Blog niet mag ontbreken.

Funky platen als Dope Frequency worden tegenwoordig helaas nog maar zelden uitgebracht. Alle lof gaat dan ook uit naar Eric “Shrizzadelic” Rohner, verantwoordelijk voor sax, zang en nog veel meer, en naar Maze Kuenzler die verantwoordelijk is voor de gitaar- en baspartijen.  De gastbijdragen op Dope Frequency zijn ook niet kinderachtig. Om er een paar te noemen: George Clinton, Amp Fiddler en Danny Bedrosian. Van Eric Rohner begreep ik dat Shrizz N Maze inmiddels een Nederlandse distribiteur heeft gevonden. Dat is goed nieuws. Hopelijk leidt het tot meer bekendheid in Nederland.

Eric Rohner heb ik vaker genoemd in deze rubriek, zie RitzFlitz 45, 69 en 107. Eric is een Echte Funkateer (met hoofdletters)! In de inlay van de CD is te lezen: ‘all music & lyrics written, composed & arranged by Eric Rohner en Maze Kuenzler’. Het merendeel van alle instrumenten wordt ook nog eens door hun beiden gespeeld.

In het persbericht over de nieuwe release meldt het duo het volgende: “The time has come: Masterminds Eric “Shrizz” Rohner and Maze Kuenzler finally complete their highly anticipated experiments in the space lab. The result? Freshly discovered Martian funk embellished with rock and jazz elements. Together they merge the interstellar matter into a highly explosive musical space trip, better known as Dope Frequency and operated under the name of Shrizz N Maze.”

Hier valt eigenlijk weinig aan toe te voegen. Het album Dope Frequency is via Bandcamp te verkrijgen als download, dubbel-LP en als fysieke CD. De CD-versie heeft ten opzichte van de download twee bonustracks en telt in totaal 18 nummers. Afspelen van het hele album is 1 uur twaalf minuten en dertig seconden genieten. Shrizz N Maze dient dan ook in ere gehouden te worden.

Muziek van Shrizz N Maze is ook vindbaar op YouTube:


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *