RitzFlitz (108): P.Unity – No Codes

Door DJ Ritz

Zoals ik wel vaker heb opgemerkt is het op Funk Blog helaas nog steeds erg rustig qua reacties. Meer feedback en bijdragen/recensies/verhalen van anderen, kortom wat meer interactie kan de site wel gebruiken.

Mijn 108-ste RitzFlitz gaat over de funkband P.Unity. Hoewel de naam anders doet vermoeden heeft de band niets met de Clinton-clan te maken. P.Unity is een Poolse band die onlangs een niet onverdienstelijk funkalbum heeft uitgebracht getiteld ‘No Codes’. Het is een late opvolger van het in 2018 verschenen debuutalbum ‘Pulp’.

Het funkcollectief P.Unity bestaat uit 10 leden, waaronder een fijne blazerssectie. Dat is bij funkmuziek altijd okay! De meeste van de negen albumtracks van ‘No Codes’ zijn lekker uptempo en swingen behoorlijk. De rustigere nummers mogen er ook zijn.

Alleen al voor de twee funky tracks waarvan je hieronder een YouTube-link aantreft, is de 7 euro die een download kost van het hele album, goed besteed! Check bandcamp.

Behalve ‘No Codes’ van P.Unity zijn de afgelopen tijd ook andere interessante CD’s/downloads verschenen die de moeite van het beluisteren meer dan waard zijn.

Ik noem ‘Life, legacy & music pt. 1’ van jazzbassist John Peña. En wat te denken van ‘More sauce please!’ van Ida Nielsen. Het live-album ‘Live from Brooklyn Bowl’ van The Headhunters mag hier ook niet onbenoemd blijven. Van de drie hiervoor genoemde uitgaven vind je hieronder van elk een YouTube-link. Veel luisterplezier!

P.Unity

John Peña

Ida Nielsen

The Headhunters (live)

2 gedachten over “RitzFlitz (108): P.Unity – No Codes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *